INLOGGEN OP DE ACHTERKANT VAN DE WEBSITE

Navigeer naar de volgende URL: https://www.marijke-praktijk.nl/wp-admin
inloggen-intention

Log hier in met je inloggegevens.
Gebruikersnaam: Deze heb je in je mail gekregen
Wachtwoord: deze heb je in je mail gekregen

PAGINA AANPASSEN

Ga in het linker menu naar het kopje “pagina’s”. Oder dit kopje zitten alle pagina’s die van kracht zijn op je website. Klik op de titel van een pagina die je wil bewerken.
paginas
De volgende pagina die zich opent kun je bewerkingen doen. Je ziet bovenaan de titel van de pagina (1), met daaronder een teksteditor (2). Hier kun je teksten van een pagina aanpassen. Je ziet een aantal zaken die hetzelfde zijn als in Microsoft Word. Middels deze knoppen kun je zaken dik gedrukt maken of bijvoorbeeld een lijst maken. Na je bewerking klik je op de blauwe nop “bijwerken” die je rechts op de pagina ziet. Als je op de voorkant zit moet je eerste even de toesten CMD – R intoetsen om de pagina te verversen. Dan pas zijn de wijzigingen zichtbaar.

Link aanmaken in een tekst

Selecteer in de editor (1) een stukje tekst met de muis zodat deze blauw kleurt. Kies nu het link icoontje boven in de tekst editor (2). Er verschijnt nu een relgel waar je de link in kunt plaatsen. Wil je bijvoorbeeld een link maken naar Google: voeg je https://www.google.nl in de balk. Klik daarna altijd weer op de blauwe knop bijwerken om de wijzigingen op te slaan.
Link-aanmaken

Afbeelding invoegen

Klik boven de tekst editor op de knop “media toevoegen” Er opent nu een scherm waar je twee keuzes hebt.
1) Nieuwe afbeelding uploaden of 2) een bestaande afbeelding kiezen.
foto-knop-toevoegen

Als je kiest voor nieuwe afbeelding kiezen krijg je een grote knop in het midden van het scherm waar je een afbeelding van je pc kunt selecteren. Pas op dat de foto die je upload niet direct vanaf een fototoestel geupload wordt. De bestandsgrootte is dan erg groot waardoor je website sloom wordt. Kies bijvoorbeeld een gratis foto programma om afbeeldingen te verkleinen.

Je kunt er ook voor kiezen om een afbeelding uit de bibliotheek te gebruiken. Selecteer een afbeelding en kies onderin voor de knop “afbeelding invoegen”.
afbeelding-selecteren

Je kunt daarna nog een uitlijning kiezen voor de foto. Moet deze rechts op de pagina staan of links of in het midden gecentreerd? Dit doe je door op de afbeelding te klikken. Er verschijnt een menu waar je de uitlijning kunt kiezen.
uitlijning

Als er iets niet goed lukt kun je altijd contact opnemen via info@pixelshape.nl

Maatregelen omtrent het coronavirus

Beste Client,

Gisteren nog praktijk gedraaid en was iedereen zo blij dat ik nog mocht werken…maar helaas!

Na de persconferentie van gisterenavond (23-03-2020) was er nog steeds erg veel onzekerheid of we nu wel of niet door moesten gaan. Maar helaas heeft onze Beroepsvereniging alle therapeuten die lichaamsgerichte therapie geven gemaild te stoppen. (Zie onderstaande mail)

Ik kan u nog wel van dienst zijn met bloesemtherapie.

U mag natuurlijk altijd telefonisch contact met me opnemen voor info of een nieuwe afspraak na 6 april!

Ik had het ook liever anders gezien in deze toch al zo moeilijke tijd. Maar snap anderzijds de keuze van de regering/rijksoverheid. Ik hoop dat er snel verandering komt in deze bizarre situatie.

 

Zorg allemaal goed voor jezelf en elkaar!

 

Groetjes Marijke

 

Aangescherpte maatregelen

Vandaag op 23-03-2020 zijn om 19:00 aangescherpte maatregelen voor Nederland aangekondigd. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de alternatieve en complementaire therapeuten in Nederland. In dit bericht wordt kort aangegeven tot welke adviezen deze maatregelen hebben geleid.

– Geen samenkomsten meer tot 1 juni 2020
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april), ook met minder dan 100 mensen. Deze maatregel houdt in dat er ook thuis geen samenkomsten meer mogen zijn met meer dan 3 mensen. Geef je thuis lessen, cursussen en behandelingen waar meer dan 3 mensen aanwezig zijn (inclusief therapeut) dan is het advies van GAT deze af te zeggen. Laat dit ook weten aan de cliënten.

– Contactberoepen werken niet meer in de praktijk tot 6 april
Dit houdt in dat het GAT aanraadt elke vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij aanraking plaatsvindt niet meer wordt gegeven.

– Wanneer iemand koorts heeft in jouw huishouden, thuisblijven en contact vermijden
Het GAT adviseert aan iedere therapeut die samen met iemand woont die koorts heeft, elke afspraak af te zeggen totdat deze verschijnselen verdwijnen.
Verder geldt dat voor elke vorm van therapie en ontvangen van mensen ten alle tijden 1.5 meter afstand tussen mensen dient te worden gegarandeerd. Houd hier rekening mee ivm garderobe, toilet en wachtkamers.