INLOGGEN OP DE ACHTERKANT VAN DE WEBSITE

Navigeer naar de volgende URL: https://www.marijke-praktijk.nl/wp-admin
inloggen-intention

Log hier in met je inloggegevens.
Gebruikersnaam: Deze heb je in je mail gekregen
Wachtwoord: deze heb je in je mail gekregen

PAGINA AANPASSEN

Ga in het linker menu naar het kopje “pagina’s”. Oder dit kopje zitten alle pagina’s die van kracht zijn op je website. Klik op de titel van een pagina die je wil bewerken.
paginas
De volgende pagina die zich opent kun je bewerkingen doen. Je ziet bovenaan de titel van de pagina (1), met daaronder een teksteditor (2). Hier kun je teksten van een pagina aanpassen. Je ziet een aantal zaken die hetzelfde zijn als in Microsoft Word. Middels deze knoppen kun je zaken dik gedrukt maken of bijvoorbeeld een lijst maken. Na je bewerking klik je op de blauwe nop “bijwerken” die je rechts op de pagina ziet. Als je op de voorkant zit moet je eerste even de toesten CMD – R intoetsen om de pagina te verversen. Dan pas zijn de wijzigingen zichtbaar.

Link aanmaken in een tekst

Selecteer in de editor (1) een stukje tekst met de muis zodat deze blauw kleurt. Kies nu het link icoontje boven in de tekst editor (2). Er verschijnt nu een relgel waar je de link in kunt plaatsen. Wil je bijvoorbeeld een link maken naar Google: voeg je https://www.google.nl in de balk. Klik daarna altijd weer op de blauwe knop bijwerken om de wijzigingen op te slaan.
Link-aanmaken

Afbeelding invoegen

Klik boven de tekst editor op de knop “media toevoegen” Er opent nu een scherm waar je twee keuzes hebt.
1) Nieuwe afbeelding uploaden of 2) een bestaande afbeelding kiezen.
foto-knop-toevoegen

Als je kiest voor nieuwe afbeelding kiezen krijg je een grote knop in het midden van het scherm waar je een afbeelding van je pc kunt selecteren. Pas op dat de foto die je upload niet direct vanaf een fototoestel geupload wordt. De bestandsgrootte is dan erg groot waardoor je website sloom wordt. Kies bijvoorbeeld een gratis foto programma om afbeeldingen te verkleinen.

Je kunt er ook voor kiezen om een afbeelding uit de bibliotheek te gebruiken. Selecteer een afbeelding en kies onderin voor de knop “afbeelding invoegen”.
afbeelding-selecteren

Je kunt daarna nog een uitlijning kiezen voor de foto. Moet deze rechts op de pagina staan of links of in het midden gecentreerd? Dit doe je door op de afbeelding te klikken. Er verschijnt een menu waar je de uitlijning kunt kiezen.
uitlijning

Als er iets niet goed lukt kun je altijd contact opnemen via info@pixelshape.nl