Fertiliteit (moeilijk zwanger worden)

Moeilijk zwanger worden zorgt voor heftige emoties.
Gevoelens van hoop, blijdschap, ongeloof of terughoudendheid.
Maar ook van angst, boosheid, frustratie, schaamte, teleurstelling of eenzaamheid.
Waarschijnlijk ken je ze allemaal. Ze komen allemaal voorbij.

Je gaat vaak door een heel proces van onderzoeken en behandelingen. Een proces dat een grote relationele en financiële druk met zich mee kan brengen
Het is bewezen dat stress een negatieve invloed heeft op vruchtbaarheid. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de druk, het moeten en de stress ervoor zorgen dat je lichamelijk en geestelijk blokkades creëert waardoor je te weinig ontvankelijk bent voor een zwangerschap.
Voetreflexologie verlaagt de stress! Dit blijkt uit talrijke onderzoeken.

Ondersteuning

Je hebt misschien al heel veel geprobeerd en je zit wellicht in een traject of bent dat van plan. Voetreflexmassage is een uitstekend middel gebleken om vrouwen en ook partners te ondersteunen in dit proces. De behandelingen verschillen per persoon omdat de oorzaken bij iedereen ergens anders kunnen liggen. Voetreflexmassage kan je helpen om de menstruatiecyclus te reguleren en om de hormoonhuishouding in balans te brengen ten gunste van de ei- en zaadcelproductie. Ook kan het helpen de voedingsbodem – het baarmoederslijmvlies – voor je kindje te optimaliseren.

Of ondersteuning bieden bij hormoontherapie, KI, IUI, IVF en ICSI.

Gemiddeld heeft een koppel zes maanden tot twee jaar nodig om zwanger te raken. In deze tijd is het van belang aandacht te besteden aan je lichamelijke, psychologische en emotionele balans. Op deze manier creëer je de best mogelijke conditie om een baby te verwachten.
Als voorbereiding op een zwangerschap is een begeleiding van ± 3 maanden ideaal.
De eerste cyclus is 4 wekelijkse behandelingen, daarna volgen zonodig nog 3 behandelingen om de 3 weken.