ReflexzoneTherapie bij ADHD en Dyslexie

Er worden veel tegenstrijdige dingen beweerd over ADHD en Dyslexie. Met name de vooroordelen en clichés zijn hardnekkig. De gebruikte diagnostiek is niet altijd even objectief of meetbaar. Toch krijgen veel kinderen op basis hiervan te horen dat ze ADHD of Dyslexie hebben. Het gevolg: ongerustheid en stigmatisering; zaken die het leven met ADHD of Dyslexie er niet bepaald eenvoudiger op maken.

ADHD
Bron: Willing Ways Spain

Jezelf leren kennen

Kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD of Dyslexie (of symptomen die hier op lijken), functioneren beter als zij de kans krijgen zich volgens hun leeftijd te ontwikkelen en hun mogelijkheden te gebruiken. Daarvoor is het belangrijk dat zowel zijzelf als hun omgeving weten hoe zij hier mee om moeten gaan. Met behulp van ReflexzoneTherapie kun je hierin veel bereiken. Alleen al de positieve aandacht die je tijdens de behandeling geeft, biedt mogelijkheden om de negatieve spiraal te doorbreken.

dyslexie_bom

De behandeling

De behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD of Dyslexie bestaat uit:

  • Speciale Voetreflexbehandeling gericht op AD(H)D en Dyslexie;
  • Aandacht voor voeding;
  • Advies met betrekking tot gebruik van orthomoleculaire middelen;
  • Ondersteuning met Bloesemremedies (optioneel);
  • Oefeningen voor rust en balans (optioneel).

Deze behandelmethoden leiden tot een vermindering van de symptomen en een verbetering van je algemene toestand.

Maatregelen omtrent het coronavirus

Beste Client,

Gisteren nog praktijk gedraaid en was iedereen zo blij dat ik nog mocht werken…maar helaas!

Na de persconferentie van gisterenavond (23-03-2020) was er nog steeds erg veel onzekerheid of we nu wel of niet door moesten gaan. Maar helaas heeft onze Beroepsvereniging alle therapeuten die lichaamsgerichte therapie geven gemaild te stoppen. (Zie onderstaande mail)

Ik kan u nog wel van dienst zijn met bloesemtherapie.

U mag natuurlijk altijd telefonisch contact met me opnemen voor info of een nieuwe afspraak na 6 april!

Ik had het ook liever anders gezien in deze toch al zo moeilijke tijd. Maar snap anderzijds de keuze van de regering/rijksoverheid. Ik hoop dat er snel verandering komt in deze bizarre situatie.

 

Zorg allemaal goed voor jezelf en elkaar!

 

Groetjes Marijke

 

Aangescherpte maatregelen

Vandaag op 23-03-2020 zijn om 19:00 aangescherpte maatregelen voor Nederland aangekondigd. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de alternatieve en complementaire therapeuten in Nederland. In dit bericht wordt kort aangegeven tot welke adviezen deze maatregelen hebben geleid.

– Geen samenkomsten meer tot 1 juni 2020
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april), ook met minder dan 100 mensen. Deze maatregel houdt in dat er ook thuis geen samenkomsten meer mogen zijn met meer dan 3 mensen. Geef je thuis lessen, cursussen en behandelingen waar meer dan 3 mensen aanwezig zijn (inclusief therapeut) dan is het advies van GAT deze af te zeggen. Laat dit ook weten aan de cliënten.

– Contactberoepen werken niet meer in de praktijk tot 6 april
Dit houdt in dat het GAT aanraadt elke vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij aanraking plaatsvindt niet meer wordt gegeven.

– Wanneer iemand koorts heeft in jouw huishouden, thuisblijven en contact vermijden
Het GAT adviseert aan iedere therapeut die samen met iemand woont die koorts heeft, elke afspraak af te zeggen totdat deze verschijnselen verdwijnen.
Verder geldt dat voor elke vorm van therapie en ontvangen van mensen ten alle tijden 1.5 meter afstand tussen mensen dient te worden gegarandeerd. Houd hier rekening mee ivm garderobe, toilet en wachtkamers.