Chinflex (Chinese massage)

Chinflex is een massage die gebaseerd is op de oude originele voetmassageprincipes. De Chinezen passen voetmassages al bijna 400 jaar toe, met zeer goede resultaten. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of om klachten te verminderen of te verhelpen.

De Chinese voetmassage maakt gebruik van zowel de reflexzones op de voeten, de meridiaanbanen, de acupunctuurpunten, als veel extra punten. De knieën en onderbenen, waar veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden ook altijd uitgebreid gemasseerd. Men gebruikt hiervoor zeer effectieve Chinese massagetechnieken. Door de combinatie van dit alles wordt het lichaam intens en volledig behandeld. De resultaten zijn dan ook vaak heel gunstig. Tevens kunnen nek/schouder/armen en rug behandeld worden.

Het grote succes van Chinflex-massage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot één geheel worden gecombineerd.

  1. De zones op de voeten worden gemasseerd.

    Het hele lichaam (alle organen, spieren en weefsels) is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in de daarmee corresponderende organen. Hierdoor kunnen deze beter gaan functioneren.

  2. De meridianen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd.

    Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien. De combinatie van deze twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief en heeft een prettige, ontspannende werking.

  3. Uitbreiding op de Chinflex, de chinese nek/schouder behandeling, arm/hand of een rugmassage.

    Behandeling van de zogenaamde Back Shu punten langs de wervelkolom, deze punten hebben een rechtstreekse invloed op de gekoppelde organen.

De behandeling:

Het is aan te raden om een broek met soepele pijpen te dragen, zodat er tot boven de knie behandeld kan worden.
U wordt gemasseerd met Olie.

Daarbij heeft de cliënt de mogelijkheid te kiezen voor een voetenkruidenbad voor aanvang van de massage. Dit kruidenbad zet het ontgiften in gang en vermindert ook spier- en gewrichtsklachten.

Tijdens de ontspannende Chinflex-massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich lekker ontspannen, fit en vitaal.

In mijn praktijk maak ik regelmatig gebruik van Klassieke Reflexzonetherapie en Chinflex technieken door elkaar, zonodig aangevuld met o.a. Zenuwreflexologie en Manuele Neurotherapie. Ik maak in overleg met u een behandelplan en bekijk welke behandeling het beste bij u past.