Chinflex (Chinese massage)

Chinflex is een massage die gebaseerd is op de oude originele voetmassageprincipes. De Chinezen passen voetmassages al bijna 400 jaar toe, met zeer goede resultaten. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of om klachten te verminderen of te verhelpen.

De Chinese voetmassage maakt gebruik van zowel de reflexzones op de voeten, de meridiaanbanen, de acupunctuurpunten, als veel extra punten. De knieën en onderbenen, waar veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden ook altijd uitgebreid gemasseerd. Men gebruikt hiervoor zeer effectieve Chinese massagetechnieken. Door de combinatie van dit alles wordt het lichaam intens en volledig behandeld. De resultaten zijn dan ook vaak heel gunstig. Tevens kunnen nek/schouder/armen en rug behandeld worden.

Het grote succes van Chinflex-massage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot één geheel worden gecombineerd.

  1. De zones op de voeten worden gemasseerd.

    Het hele lichaam (alle organen, spieren en weefsels) is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in de daarmee corresponderende organen. Hierdoor kunnen deze beter gaan functioneren.

  2. De meridianen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd.

    Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien. De combinatie van deze twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief en heeft een prettige, ontspannende werking.

  3. Uitbreiding op de Chinflex, de chinese nek/schouder behandeling, arm/hand of een rugmassage.

    Behandeling van de zogenaamde Back Shu punten langs de wervelkolom, deze punten hebben een rechtstreekse invloed op de gekoppelde organen.

De behandeling:

Het is aan te raden om een broek met soepele pijpen te dragen, zodat er tot boven de knie behandeld kan worden.
U wordt gemasseerd met Olie.

Daarbij heeft de cliënt de mogelijkheid te kiezen voor een voetenkruidenbad voor aanvang van de massage. Dit kruidenbad zet het ontgiften in gang en vermindert ook spier- en gewrichtsklachten.

Tijdens de ontspannende Chinflex-massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich lekker ontspannen, fit en vitaal.

In mijn praktijk maak ik regelmatig gebruik van Klassieke Reflexzonetherapie en Chinflex technieken door elkaar, zonodig aangevuld met o.a. Zenuwreflexologie en Manuele Neurotherapie. Ik maak in overleg met u een behandelplan en bekijk welke behandeling het beste bij u past.

Maatregelen omtrent het coronavirus

Beste Client,

Gisteren nog praktijk gedraaid en was iedereen zo blij dat ik nog mocht werken…maar helaas!

Na de persconferentie van gisterenavond (23-03-2020) was er nog steeds erg veel onzekerheid of we nu wel of niet door moesten gaan. Maar helaas heeft onze Beroepsvereniging alle therapeuten die lichaamsgerichte therapie geven gemaild te stoppen. (Zie onderstaande mail)

Ik kan u nog wel van dienst zijn met bloesemtherapie.

U mag natuurlijk altijd telefonisch contact met me opnemen voor info of een nieuwe afspraak na 6 april!

Ik had het ook liever anders gezien in deze toch al zo moeilijke tijd. Maar snap anderzijds de keuze van de regering/rijksoverheid. Ik hoop dat er snel verandering komt in deze bizarre situatie.

 

Zorg allemaal goed voor jezelf en elkaar!

 

Groetjes Marijke

 

Aangescherpte maatregelen

Vandaag op 23-03-2020 zijn om 19:00 aangescherpte maatregelen voor Nederland aangekondigd. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de alternatieve en complementaire therapeuten in Nederland. In dit bericht wordt kort aangegeven tot welke adviezen deze maatregelen hebben geleid.

– Geen samenkomsten meer tot 1 juni 2020
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april), ook met minder dan 100 mensen. Deze maatregel houdt in dat er ook thuis geen samenkomsten meer mogen zijn met meer dan 3 mensen. Geef je thuis lessen, cursussen en behandelingen waar meer dan 3 mensen aanwezig zijn (inclusief therapeut) dan is het advies van GAT deze af te zeggen. Laat dit ook weten aan de cliënten.

– Contactberoepen werken niet meer in de praktijk tot 6 april
Dit houdt in dat het GAT aanraadt elke vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij aanraking plaatsvindt niet meer wordt gegeven.

– Wanneer iemand koorts heeft in jouw huishouden, thuisblijven en contact vermijden
Het GAT adviseert aan iedere therapeut die samen met iemand woont die koorts heeft, elke afspraak af te zeggen totdat deze verschijnselen verdwijnen.
Verder geldt dat voor elke vorm van therapie en ontvangen van mensen ten alle tijden 1.5 meter afstand tussen mensen dient te worden gegarandeerd. Houd hier rekening mee ivm garderobe, toilet en wachtkamers.