Reflexzonetherapie bij Kinderen

We kennen ze allemaal wel, kinderen die:

  • Reflexzonetherapie-kinderen-Gemertniet lekker in hun vel zitten zonder aanwijsbare reden
  • moeilijk in/of doorslapen
  • steeds maar verkouden zijn
  • iets meegemaakt hebben, wat ze moeilijk kunnen verteren
  • hooggevoelig zijn
  • leer/concentratieproblemen/faalangst
  • wat achterlopen in ontwikkeling van de grove of fijne motoriek
  • plotseling weer, of nog steeds in bed plassen, zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak enz.

Deze en nog veel meer klachten kunnen aanleiding zijn om uw zoon/dochter door een Reflexzonetherapeut te laten behandelen.

Kinderen reageren over het algemeen bijzonder snel op reflexzonetherapie. Ze zijn nog jong, dus kan een klacht nooit oud zijn. Het zelfgenezend vermogen hoeft alleen maar uitgenodigd te worden. Het lichaam is altijd bereid zich in te zetten voor genezing.

Gespannen baby’s komen tot rust wanneer hun voetjes gemasseerd worden. Darmkrampjes kunnen verminderen, oorpijn kan verlicht worden. Ouders kunnen leren hun kindje te masseren.

De jachtige maatschappij waarin wij leven heeft ook zijn weerslag op kinderen. Al op jonge leeftijd moeten ze vaak meegaan in het tempo van volwassenen dat hoger ligt dan van henzelf. Wie steeds op zijn tenen moet lopen, wordt onzeker en slaat veel spanning op in het lichaam.

Als puber heb je ook nog eens te maken met grote hormonale veranderingen in je lichaam. Daardoor kan je ineens heel moe zijn en op andere momenten juist heel actief zijn. Je kunt de ene dag heel vrolijk zijn en jezelf de volgende dag ineens heel ongelukkig voelen. Juist in deze periode moet je vaak al keuzes maken die belangrijk zijn voor de rest van je leven. Een spannende tijd dus.

Reflexzonetherapie is een fijne methode die helpt om spanning los te laten. Je wordt er lekker rustig van en krijgt daardoor meer zelfvertrouwen. Het brengt je weer in evenwicht.

Emotionele groei kan ondersteund worden met de Nederlandse Bloesemremedies. (zie bloesemtherapie)

De behandeling

Ik begin met een intake, om kennis te maken met het kind en de ouder(s) en om het probleem in kaart te brengen.

Bij een behandeling van kinderen, blijft vaak een ouder of verzorger aanwezig, dit kan het kind vertrouwen geven. In principe worden alle vragen tijdens het consult wél aan het kind zelf gesteld, mits deze oud genoeg is om te antwoorden. Daarna werk ik meestal alleen met het kind.

Een behandeling duurt afhankelijk van leeftijd / klacht en geduld van het kind hooguit 30 tot 45 min. (baby’s en peuters nog korter) Baby of peuter zit of ligt meestal bij mama of papa op schoot tijdens de behandeling. Wanneer een kind wat ouder is hoeft dit natuurlijk niet.

Daarnaast leer ik de ouders waar nodig een eenvoudige massage die zij zelf tussen de behandeling door aan hun kind kunnen geven.

Voor extra inlichtingen omtrent mijn bevindingen na de behandeling, mag U mij ‘s avonds als het kind slaapt bellen of mailen.

Er is immers niets mis met het kind, het heeft alleen ergens last van. En kleine potjes………….
Voor een afspraak en/of informatie mag U mij altijd bellen. Tijdens mijn werkzaamheden ben ik niet altijd in de gelegenheid om de telefoon aan te nemen. U kunt dan een bericht inspreken, zodat ik (zo snel mogelijk) contact kan opnemen.

Maatregelen omtrent het coronavirus

Beste Client,

Gisteren nog praktijk gedraaid en was iedereen zo blij dat ik nog mocht werken…maar helaas!

Na de persconferentie van gisterenavond (23-03-2020) was er nog steeds erg veel onzekerheid of we nu wel of niet door moesten gaan. Maar helaas heeft onze Beroepsvereniging alle therapeuten die lichaamsgerichte therapie geven gemaild te stoppen. (Zie onderstaande mail)

Ik kan u nog wel van dienst zijn met bloesemtherapie.

U mag natuurlijk altijd telefonisch contact met me opnemen voor info of een nieuwe afspraak na 6 april!

Ik had het ook liever anders gezien in deze toch al zo moeilijke tijd. Maar snap anderzijds de keuze van de regering/rijksoverheid. Ik hoop dat er snel verandering komt in deze bizarre situatie.

 

Zorg allemaal goed voor jezelf en elkaar!

 

Groetjes Marijke

 

Aangescherpte maatregelen

Vandaag op 23-03-2020 zijn om 19:00 aangescherpte maatregelen voor Nederland aangekondigd. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de alternatieve en complementaire therapeuten in Nederland. In dit bericht wordt kort aangegeven tot welke adviezen deze maatregelen hebben geleid.

– Geen samenkomsten meer tot 1 juni 2020
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april), ook met minder dan 100 mensen. Deze maatregel houdt in dat er ook thuis geen samenkomsten meer mogen zijn met meer dan 3 mensen. Geef je thuis lessen, cursussen en behandelingen waar meer dan 3 mensen aanwezig zijn (inclusief therapeut) dan is het advies van GAT deze af te zeggen. Laat dit ook weten aan de cliënten.

– Contactberoepen werken niet meer in de praktijk tot 6 april
Dit houdt in dat het GAT aanraadt elke vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij aanraking plaatsvindt niet meer wordt gegeven.

– Wanneer iemand koorts heeft in jouw huishouden, thuisblijven en contact vermijden
Het GAT adviseert aan iedere therapeut die samen met iemand woont die koorts heeft, elke afspraak af te zeggen totdat deze verschijnselen verdwijnen.
Verder geldt dat voor elke vorm van therapie en ontvangen van mensen ten alle tijden 1.5 meter afstand tussen mensen dient te worden gegarandeerd. Houd hier rekening mee ivm garderobe, toilet en wachtkamers.