Reflexzonetherapie bij Kinderen

We kennen ze allemaal wel, kinderen die:

  • Reflexzonetherapie-kinderen-Gemertniet lekker in hun vel zitten zonder aanwijsbare reden
  • moeilijk in/of doorslapen
  • steeds maar verkouden zijn
  • iets meegemaakt hebben, wat ze moeilijk kunnen verteren
  • hooggevoelig zijn
  • leer/concentratieproblemen/faalangst
  • wat achterlopen in ontwikkeling van de grove of fijne motoriek
  • plotseling weer, of nog steeds in bed plassen, zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak enz.

Deze en nog veel meer klachten kunnen aanleiding zijn om uw zoon/dochter door een Reflexzonetherapeut te laten behandelen.

Kinderen reageren over het algemeen bijzonder snel op reflexzonetherapie. Ze zijn nog jong, dus kan een klacht nooit oud zijn. Het zelfgenezend vermogen hoeft alleen maar uitgenodigd te worden. Het lichaam is altijd bereid zich in te zetten voor genezing.

Gespannen baby’s komen tot rust wanneer hun voetjes gemasseerd worden. Darmkrampjes kunnen verminderen, oorpijn kan verlicht worden. Ouders kunnen leren hun kindje te masseren.

De jachtige maatschappij waarin wij leven heeft ook zijn weerslag op kinderen. Al op jonge leeftijd moeten ze vaak meegaan in het tempo van volwassenen dat hoger ligt dan van henzelf. Wie steeds op zijn tenen moet lopen, wordt onzeker en slaat veel spanning op in het lichaam.

Als puber heb je ook nog eens te maken met grote hormonale veranderingen in je lichaam. Daardoor kan je ineens heel moe zijn en op andere momenten juist heel actief zijn. Je kunt de ene dag heel vrolijk zijn en jezelf de volgende dag ineens heel ongelukkig voelen. Juist in deze periode moet je vaak al keuzes maken die belangrijk zijn voor de rest van je leven. Een spannende tijd dus.

Reflexzonetherapie is een fijne methode die helpt om spanning los te laten. Je wordt er lekker rustig van en krijgt daardoor meer zelfvertrouwen. Het brengt je weer in evenwicht.

Emotionele groei kan ondersteund worden met de Nederlandse Bloesemremedies. (zie bloesemtherapie)

De behandeling

Ik begin met een intake, om kennis te maken met het kind en de ouder(s) en om het probleem in kaart te brengen.

Bij een behandeling van kinderen, blijft vaak een ouder of verzorger aanwezig, dit kan het kind vertrouwen geven. In principe worden alle vragen tijdens het consult wél aan het kind zelf gesteld, mits deze oud genoeg is om te antwoorden. Daarna werk ik meestal alleen met het kind.

Een behandeling duurt afhankelijk van leeftijd / klacht en geduld van het kind hooguit 30 tot 45 min. (baby’s en peuters nog korter) Baby of peuter zit of ligt meestal bij mama of papa op schoot tijdens de behandeling. Wanneer een kind wat ouder is hoeft dit natuurlijk niet.

Daarnaast leer ik de ouders waar nodig een eenvoudige massage die zij zelf tussen de behandeling door aan hun kind kunnen geven.

Voor extra inlichtingen omtrent mijn bevindingen na de behandeling, mag U mij ‘s avonds als het kind slaapt bellen of mailen.

Er is immers niets mis met het kind, het heeft alleen ergens last van. En kleine potjes………….
Voor een afspraak en/of informatie mag U mij altijd bellen. Tijdens mijn werkzaamheden ben ik niet altijd in de gelegenheid om de telefoon aan te nemen. U kunt dan een bericht inspreken, zodat ik (zo snel mogelijk) contact kan opnemen.

Hygiëne en veiligheid in de praktijk!

Beste Client,

Ondanks de versoepelingen toch nog wat richtlijnen ten behoeve van Hygiëne en veiligheid.

Therapeut en cliënt dragen zorg voor optimale handhygiëne.

Neem bij twijfel contact op als je last hebt van de volgende symptomen:

 

Wachtruimte en praktijk:
Er is een ruime wachtgelegenheid.
Kom niet te vroeg, maar zeker ook niet te laat.
Kom zo mogelijk alleen.
Maak zo weinig mogelijk gebruik van de toiletruimte.

Behandelkamer inclusief bureau, telefoon, toetsenbord en deurklink worden regelmatig gereinigd met daarvoor aanwezig desinfectiemiddel.

Cliënt neemt eigen badhanddoek mee.

Mondkapjes is geen verplichting maar mag je zelf beslissen.

Therapeut maakt nog gebruik van mondkapje als ze niet voldoende afstand kan bewaren of wanneer cliënt dit wenst.

 

Disclaimer

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in mijn praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico