Rouwverwerking & Stervensbegeleiding

Reflexzonemassage tijdens stervensbegeleiding/rouwverwerking betekent in elke fase een verrijking.
Elke liefdevolle aanraking tijdens de massage biedt een diepgaande ondersteuning!

De speciale massage bied ontspanning en de klachten verminderen. Het is ook mogelijk dat ik uw gehele gezin bij sta, zodat het proces voor allen draaglijker wordt.
Mijn interesse hiervoor is gewekt uit eigen ervaring, omdat ik denk dat er in de vorm van ondersteuning te kort word geschoten. Vandaar dat ik voor deze specialisatie heb gekozen.

Rouw is verlies

Rouw….. ieder mens krijgt er mee te maken. Rouw is verlies. Rouw begint op het moment dat iemand dat te horen krijgt. Verlies van vriendschap, gezondheid, scheiding, familie of een baan. Van sterven.

“Verlies komt altijd onverwachts”

De schok van verlies geeft vaak lichamelijke en psychische klachten: We slapen slecht, we eten bijna niet, we zijn emotioneel. Heel begrijpelijk. Praten met iemand die vragen en antwoorden kent uit eigen ervaring kan helend zijn. Gevoelens van rouw zijn makkelijker te dragen als je een schouder hebt waar je steeds opnieuw je verhaal mag vertellen. Een veilige plaats waar je gewoon jezelf mag zijn. Nieuwe kracht ervaren om het verdriet te doorleven. Een helende massage kan een weldaad en ondersteunend zijn voor geest, lichaam en ziel.

Reflexzonetherapie-rouwverwerking

Ook kinderen kunnen door een groot verlies lelijk onderuit gehaald worden. Verwerken doen ze op geheel eigen wijze, vaak in ‘stukjes’. Daarbij zijn ze geneigd hun ouder(s) te sparen voor hun gevoelens. Wanneer gevoelens niet (h)erkend worden, verschijnen ze op een later moment ‘misvormd’ (bijvoorbeeld door slaapproblemen, agressie of juist terug trekken). Dan kan het goed zijn om door middel van deze speciale massage en eventueel kleine gesprekjes hier aandacht aan te geven. Dit altijd aangepast aan de behoefte en leeftijd van het kind. Het kan een huidig verlies betreffen, of ter voorbereiding op een komend verlies.

Sterven doe je niet ineens, maar elke dag een beetje.
En alle beetjes die je stierf, ‘t is vreemd, maar die vergeet je.
Het is je dikwijls zelfs ontgaan, je zegt; ‘ik ben wat moe!’
Maar op een keer, dan ben je aan het laatste toe.

(Toon Hermans)

Maatregelen omtrent het coronavirus

Beste Client,

Gisteren nog praktijk gedraaid en was iedereen zo blij dat ik nog mocht werken…maar helaas!

Na de persconferentie van gisterenavond (23-03-2020) was er nog steeds erg veel onzekerheid of we nu wel of niet door moesten gaan. Maar helaas heeft onze Beroepsvereniging alle therapeuten die lichaamsgerichte therapie geven gemaild te stoppen. (Zie onderstaande mail)

Ik kan u nog wel van dienst zijn met bloesemtherapie.

U mag natuurlijk altijd telefonisch contact met me opnemen voor info of een nieuwe afspraak na 6 april!

Ik had het ook liever anders gezien in deze toch al zo moeilijke tijd. Maar snap anderzijds de keuze van de regering/rijksoverheid. Ik hoop dat er snel verandering komt in deze bizarre situatie.

 

Zorg allemaal goed voor jezelf en elkaar!

 

Groetjes Marijke

 

Aangescherpte maatregelen

Vandaag op 23-03-2020 zijn om 19:00 aangescherpte maatregelen voor Nederland aangekondigd. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de alternatieve en complementaire therapeuten in Nederland. In dit bericht wordt kort aangegeven tot welke adviezen deze maatregelen hebben geleid.

– Geen samenkomsten meer tot 1 juni 2020
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april), ook met minder dan 100 mensen. Deze maatregel houdt in dat er ook thuis geen samenkomsten meer mogen zijn met meer dan 3 mensen. Geef je thuis lessen, cursussen en behandelingen waar meer dan 3 mensen aanwezig zijn (inclusief therapeut) dan is het advies van GAT deze af te zeggen. Laat dit ook weten aan de cliënten.

– Contactberoepen werken niet meer in de praktijk tot 6 april
Dit houdt in dat het GAT aanraadt elke vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij aanraking plaatsvindt niet meer wordt gegeven.

– Wanneer iemand koorts heeft in jouw huishouden, thuisblijven en contact vermijden
Het GAT adviseert aan iedere therapeut die samen met iemand woont die koorts heeft, elke afspraak af te zeggen totdat deze verschijnselen verdwijnen.
Verder geldt dat voor elke vorm van therapie en ontvangen van mensen ten alle tijden 1.5 meter afstand tussen mensen dient te worden gegarandeerd. Houd hier rekening mee ivm garderobe, toilet en wachtkamers.