Zenuwreflexologie


In 2014 ben ik HBO afgestudeerd als Zenuwreflexoloog/Manueel Neurotherapeut.
(klassiek Reflexoloog vanaf 2009, shiatsu vanaf 2004)

Zenuwreflexologie is een specialisatie op de Klassieke Reflexzonetherapie.

Bij Reflexzonetherapie wordt er van uitgegaan dat op de voeten, (ook op handen en oren) de reflexgebieden liggen van de organen, spieren en gewrichten. Alles heeft zijn eigen plek op de voet, zo zijn er ook de zeer gedetailleerde reflexpunten van alle zenuwen op terug te vinden. De organen liggen in het zachte weefsel van de voet, de zenuwreflexpunten liggen op de botstukken van de voet. Een zenuwreflexpunt noemen we een NR punt (Neuro Reflex), elk NR punt heeft een rechtstreekse invloed op de zenuw. Het is een zéér precieze en effectieve methode van Reflexologie op de voeten.

Alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door zenuwprikkels.
Denk aan o.a. ademhaling / spijsvertering / bloedsomloop / hartslag / bewegingen van ons lichaam enz. Als in één of meerdere processen om welke reden dan ook een stagnatie plaatsvindt, zal de zenuwoverdracht naar dat gebied ook gestoord zijn of gestoord worden.
Door op de voet met een speciale techniek die bewuste zenuwen aan te drukken tracht ik deze te normaliseren.

Het effect van Zenuwreflexologie

De therapie is zeer doeltreffend! In de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al verbetering.
Hoe snel verbetering van de klachten optreedt is sterk afhankelijk van de aard van de klachten en hoelang deze er al zijn. Klachten die langer bestaan vragen een intensievere behandeling.
Acute aandoeningen daarentegen, zoals blessures, hoofdpijnen, obstipatie, nek-, schouder- en rugklachten enz. kunnen met deze therapievorm sneller verholpen worden.

Conclusie

  • Zenuwreflexpunten op de voet werken direct via het zenuwstelsel en geven een snelle verandering.
  • Zenuwreflexpunten werken zeer gedetailleerd en zo kunnen de pijnklachten zeer zorgvuldig worden aangepakt.
  • Zenuwreflexologie kan met alle andere vormen van therapie (fysio, manuele therapie, osteopathie, sportmassage en shiatsu therapie) worden gecombineerd.

Afhankelijk van de klacht, combineer ik het aandrukken van de NR punten op de voeten met Klassieke Reflexzonetherapie, Manuele technieken en Shiatsu.
Samen met de andere technieken zoals massages en mobilisaties, biedt Zenuwreflexologie een holistische behandeling aan. De onderlinge samenhang tussen de bewegings-, orgaan- en hormoonstelsel worden immers gecontroleerd en bestuurd door het zenuwstelsel.

Hoe ik dat doe en meer uitleg leest u bij Manuele Neurotherapie.

‘it’s the nerve that hurts, so treat the nerve”
(David Butler)