Zenuwreflexologie


In 2014 ben ik HBO afgestudeerd als Zenuwreflexoloog/Manueel Neurotherapeut.
(klassiek Reflexoloog vanaf 2009, shiatsu vanaf 2004)

Zenuwreflexologie is een specialisatie op de Klassieke Reflexzonetherapie.

Bij Reflexzonetherapie wordt er van uitgegaan dat op de voeten, (ook op handen en oren) de reflexgebieden liggen van de organen, spieren en gewrichten. Alles heeft zijn eigen plek op de voet, zo zijn er ook de zeer gedetailleerde reflexpunten van alle zenuwen op terug te vinden. De organen liggen in het zachte weefsel van de voet, de zenuwreflexpunten liggen op de botstukken van de voet. Een zenuwreflexpunt noemen we een NR punt (Neuro Reflex), elk NR punt heeft een rechtstreekse invloed op de zenuw. Het is een zéér precieze en effectieve methode van Reflexologie op de voeten.

Alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door zenuwprikkels.
Denk aan o.a. ademhaling / spijsvertering / bloedsomloop / hartslag / bewegingen van ons lichaam enz. Als in één of meerdere processen om welke reden dan ook een stagnatie plaatsvindt, zal de zenuwoverdracht naar dat gebied ook gestoord zijn of gestoord worden.
Door op de voet met een speciale techniek die bewuste zenuwen aan te drukken tracht ik deze te normaliseren.

Het effect van Zenuwreflexologie

De therapie is zeer doeltreffend! In de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al verbetering.
Hoe snel verbetering van de klachten optreedt is sterk afhankelijk van de aard van de klachten en hoelang deze er al zijn. Klachten die langer bestaan vragen een intensievere behandeling.
Acute aandoeningen daarentegen, zoals blessures, hoofdpijnen, obstipatie, nek-, schouder- en rugklachten enz. kunnen met deze therapievorm sneller verholpen worden.

Conclusie

  • Zenuwreflexpunten op de voet werken direct via het zenuwstelsel en geven een snelle verandering.
  • Zenuwreflexpunten werken zeer gedetailleerd en zo kunnen de pijnklachten zeer zorgvuldig worden aangepakt.
  • Zenuwreflexologie kan met alle andere vormen van therapie (fysio, manuele therapie, osteopathie, sportmassage en shiatsu therapie) worden gecombineerd.

Afhankelijk van de klacht, combineer ik het aandrukken van de NR punten op de voeten met Klassieke Reflexzonetherapie, Manuele technieken en Shiatsu.
Samen met de andere technieken zoals massages en mobilisaties, biedt Zenuwreflexologie een holistische behandeling aan. De onderlinge samenhang tussen de bewegings-, orgaan- en hormoonstelsel worden immers gecontroleerd en bestuurd door het zenuwstelsel.

Hoe ik dat doe en meer uitleg leest u bij Manuele Neurotherapie.

‘it’s the nerve that hurts, so treat the nerve”
(David Butler)

Maatregelen omtrent het coronavirus

Beste Client,

Gisteren nog praktijk gedraaid en was iedereen zo blij dat ik nog mocht werken…maar helaas!

Na de persconferentie van gisterenavond (23-03-2020) was er nog steeds erg veel onzekerheid of we nu wel of niet door moesten gaan. Maar helaas heeft onze Beroepsvereniging alle therapeuten die lichaamsgerichte therapie geven gemaild te stoppen. (Zie onderstaande mail)

Ik kan u nog wel van dienst zijn met bloesemtherapie.

U mag natuurlijk altijd telefonisch contact met me opnemen voor info of een nieuwe afspraak na 6 april!

Ik had het ook liever anders gezien in deze toch al zo moeilijke tijd. Maar snap anderzijds de keuze van de regering/rijksoverheid. Ik hoop dat er snel verandering komt in deze bizarre situatie.

 

Zorg allemaal goed voor jezelf en elkaar!

 

Groetjes Marijke

 

Aangescherpte maatregelen

Vandaag op 23-03-2020 zijn om 19:00 aangescherpte maatregelen voor Nederland aangekondigd. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de alternatieve en complementaire therapeuten in Nederland. In dit bericht wordt kort aangegeven tot welke adviezen deze maatregelen hebben geleid.

– Geen samenkomsten meer tot 1 juni 2020
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april), ook met minder dan 100 mensen. Deze maatregel houdt in dat er ook thuis geen samenkomsten meer mogen zijn met meer dan 3 mensen. Geef je thuis lessen, cursussen en behandelingen waar meer dan 3 mensen aanwezig zijn (inclusief therapeut) dan is het advies van GAT deze af te zeggen. Laat dit ook weten aan de cliënten.

– Contactberoepen werken niet meer in de praktijk tot 6 april
Dit houdt in dat het GAT aanraadt elke vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij aanraking plaatsvindt niet meer wordt gegeven.

– Wanneer iemand koorts heeft in jouw huishouden, thuisblijven en contact vermijden
Het GAT adviseert aan iedere therapeut die samen met iemand woont die koorts heeft, elke afspraak af te zeggen totdat deze verschijnselen verdwijnen.
Verder geldt dat voor elke vorm van therapie en ontvangen van mensen ten alle tijden 1.5 meter afstand tussen mensen dient te worden gegarandeerd. Houd hier rekening mee ivm garderobe, toilet en wachtkamers.