De behandeling

In mijn praktijk behandel ik mensen uitsluitend op afspraak. Afhankelijk van de klacht duurt een consult ± 1 uur.

Intake

Een behandeltraject begint met een intakegesprek, dit kennismakingsgesprek neem ik af om een beeld van u en uw klachten te vormen en de eventueel oorzaak. Daarna krijgt u een klachtgerichte behandeling, waarbij rekening gehouden moet worden met een consult dat langer kan duren dan één uur. (Hiervoor worden overigens géén extra kosten in rekening ge bracht).

Na de behandeling kunnen we nog even praten over hoe het voor u was.

Bij de vervolgbehandeling stel ik op basis van alle verkregen informatie een behandelplan op.

Overleg en planning.

Een behandeltraject bestaat uit ± 4 tot 6 behandelingen waarna we samen evalueren.

Natuurlijk is er tijdens/na iedere behandeling ruimte voor overleg en het stellen van vragen.

Waar nodig stel ik mijn behandelplan bij.

De eerste 2 á 3 behandelingen plan ik graag wat korter na elkaar, bij voorkeur wekelijks. Dit is de meest effectieve manier om je lichaam te activeren en eventuele blokkades op te ruimen. Daarna kan zo mogelijk de periode tussen de behandelingen wat langer zijn, zo om de 3 á 4 weken. Geleidelijk neemt je lichaam zelf de regie weer over.

Dossier

Tijdens het traject leg ik een dossier aan over het verloop van de behandelingen en de voortgang van jouw herstel, eventueel met aanvullende informatie. Vanzelfsprekend heb je zelf toegang tot het inzien van je dossier.

Klachtgericht

Mijn behandelingen zijn zuiver therapeutisch en klachtgericht.

Klachten kunnen op zowel fysiek als emotioneel of psychisch vlak aanwezig zijn.

Mijn behandelingen kunnen dan ook een goede aanvulling zijn op reguliere behandelmethodes.

Tips

Tijdens of na een behandeling kan je lichaam een reactie geven, bijvoorbeeld duizeligheid, misselijkheid, een energiek gevoel of juist diepe ontspanning. Ook kunnen oude kwalen eerst opspelen en later weer verdwijnen. Dit is heel normaal en geeft aan dat de therapie werkt. Bij twijfel over een reactie kun je uiteraard contact met me opnemen.

Het is belangrijk om na een behandeling veel water te drinken, zodat afvalstoffen die vrijkomen afgevoerd kunnen worden.

Werkwijze

Als Natuurgeneeskundig Therapeut werk ik volgens de Vijf natuurgerichte principes
De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren als de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

 1. Energie
  Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijnstoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Als een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

 1. Prikkeloverdracht
  De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.
 1. Drainage
  In deze hectische maatschappij worden ons lichaam regelmatig belast met gifstoffen in stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Als de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van deze stoffelijke ballast.
 1. Voeding
  Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam.
 1. Psyche
  Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

De som van de vijf natuurgerichte principes leidt tot een betere levenskunst.

Alle behandelingen worden tegen contante betaling of pin uitgevoerd!

U ontvangt van mij een Factuur die u bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.

Pinnen mogelijk Marijke Praktijk Gemert

Annuleren of verzetten

Behandelingen die niet door kunnen gaan, dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden afgezegd. De afspraak wordt dan niet in rekening gebracht.


Lijst vergoedingen


Mijn behandelingen worden vergoed door maar liefst 95% van de (aanvullende) zorgverzekeraars. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden van uw zorgpolis onder “Alternatieve zorg” en zie onder “natuurgeneeswijzen”.

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren u om bij uw zorgverzekeraar na te vragen of de behandelingen vergoed worden.

Geen eigen risico

Behandelingen die uit de aanvullende verzekering worden vergoed, komen niet ten laste van je eigen risico. Wel kan er een maximum zijn aan het aantal behandelingen dat vergoed wordt. Check hiervoor je verzekeringspolis.

Hygiëne en veiligheid in de praktijk!

Beste Client,

Ondanks de versoepelingen toch nog wat richtlijnen ten behoeve van Hygiëne en veiligheid.

Therapeut en cliënt dragen zorg voor optimale handhygiëne.

Neem bij twijfel contact op als je last hebt van de volgende symptomen:

 

Wachtruimte en praktijk:
Er is een ruime wachtgelegenheid.
Kom niet te vroeg, maar zeker ook niet te laat.
Kom zo mogelijk alleen.
Maak zo weinig mogelijk gebruik van de toiletruimte.

Behandelkamer inclusief bureau, telefoon, toetsenbord en deurklink worden regelmatig gereinigd met daarvoor aanwezig desinfectiemiddel.

Cliënt neemt eigen badhanddoek mee.

Mondkapjes is geen verplichting maar mag je zelf beslissen.

Therapeut maakt nog gebruik van mondkapje als ze niet voldoende afstand kan bewaren of wanneer cliënt dit wenst.

 

Disclaimer

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in mijn praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico