De behandeling

In mijn praktijk behandel ik mensen uitsluitend op afspraak. Afhankelijk van de klacht duurt een consult ± 1 uur.

Intake

Bij de 1e afspraak vindt ook het intakegesprek plaats, dit vraaggesprek neem ik af om een beeld van u en uw klachten te vormen. Daarna krijgt u een klachtgerichte behandeling, waarbij rekening gehouden moet worden met een consult dat langer kan duren dan één uur. Hiervoor worden overigens géén extra kosten in rekening gebracht.

Na de behandeling kunnen we nog even praten over hoe het voor u was.

Dossier

Tijdens het traject leg ik een dossier aan over het verloop van de behandelingen en de voortgang van jouw herstel, eventueel met aanvullende informatie. Vanzelfsprekend heb je zelf altijd toegang tot je eigen dossier.

Tips

Tijdens of na een behandeling kan je lichaam een reactie geven, bijvoorbeeld duizeligheid, misselijkheid, een energiek gevoel of juist diepe ontspanning. Ook kunnen oude kwalen eerst opspelen en later weer verdwijnen. Dit is heel normaal en geeft aan dat de therapie werkt. Bij twijfel over een reactie kun je uiteraard contact met me opnemen.

Het is belangrijk om na een behandeling veel water te drinken, zodat afvalstoffen die vrijkomen afgevoerd kunnen worden.

Alle behandelingen worden tegen contante betaling of pin uitgevoerd!

Pinnen mogelijk Marijke Praktijk Gemert

U ontvangt van mij een Factuur die u bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.

LET OP! Behandelingen die niet door kunnen gaan, dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden afgezegd. De afspraak wordt dan niet in rekening gebracht.


Vergoedingen CAT –  2021
Vergoedingen Kwaliteitentherapeuten – 2021


Mijn behandelingen worden vergoed door maar liefst 95% van de (aanvullende) zorgverzekeraars. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden van uw zorgpolis onder “Alternatieve zorg” en zie onder “natuurgeneeswijzen”.

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren u om bij uw zorgverzekeraar na te vragen of de behandelingen vergoed worden.

Geen eigen risico

Behandelingen die uit de aanvullende verzekering worden vergoed, komen niet ten laste van je eigen risico. Wel kan er een maximum zijn aan het aantal behandelingen dat vergoed wordt. Check hiervoor je verzekeringspolis.

Maatregelen omtrent het coronavirus

Beste Client,

Gisteren nog praktijk gedraaid en was iedereen zo blij dat ik nog mocht werken…maar helaas!

Na de persconferentie van gisterenavond (23-03-2020) was er nog steeds erg veel onzekerheid of we nu wel of niet door moesten gaan. Maar helaas heeft onze Beroepsvereniging alle therapeuten die lichaamsgerichte therapie geven gemaild te stoppen. (Zie onderstaande mail)

Ik kan u nog wel van dienst zijn met bloesemtherapie.

U mag natuurlijk altijd telefonisch contact met me opnemen voor info of een nieuwe afspraak na 6 april!

Ik had het ook liever anders gezien in deze toch al zo moeilijke tijd. Maar snap anderzijds de keuze van de regering/rijksoverheid. Ik hoop dat er snel verandering komt in deze bizarre situatie.

 

Zorg allemaal goed voor jezelf en elkaar!

 

Groetjes Marijke

 

Aangescherpte maatregelen

Vandaag op 23-03-2020 zijn om 19:00 aangescherpte maatregelen voor Nederland aangekondigd. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de alternatieve en complementaire therapeuten in Nederland. In dit bericht wordt kort aangegeven tot welke adviezen deze maatregelen hebben geleid.

– Geen samenkomsten meer tot 1 juni 2020
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april), ook met minder dan 100 mensen. Deze maatregel houdt in dat er ook thuis geen samenkomsten meer mogen zijn met meer dan 3 mensen. Geef je thuis lessen, cursussen en behandelingen waar meer dan 3 mensen aanwezig zijn (inclusief therapeut) dan is het advies van GAT deze af te zeggen. Laat dit ook weten aan de cliënten.

– Contactberoepen werken niet meer in de praktijk tot 6 april
Dit houdt in dat het GAT aanraadt elke vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij aanraking plaatsvindt niet meer wordt gegeven.

– Wanneer iemand koorts heeft in jouw huishouden, thuisblijven en contact vermijden
Het GAT adviseert aan iedere therapeut die samen met iemand woont die koorts heeft, elke afspraak af te zeggen totdat deze verschijnselen verdwijnen.
Verder geldt dat voor elke vorm van therapie en ontvangen van mensen ten alle tijden 1.5 meter afstand tussen mensen dient te worden gegarandeerd. Houd hier rekening mee ivm garderobe, toilet en wachtkamers.